Lasermärkning

Med hjälp av lasermärkning åstadkoms permanenta och skarpa märkningar direkt på den rörliga eller stationära produkten och även på produktförpackningar.

EnviOn representerar lasermärkningsenheter tillverkade av Macsa ID. Macsa ID är en pionjär inom laserproduktmärkning och en innovativ utvecklare av tekniken. Macsas CO2-lasrar är till exempel för datum- och batchmärkningar ett utmärkt alternativ till lösningsmedelsbaserade bläckstråleskrivare. Macsas lasermärkningsenheter är ett rent och miljövänligt val, mycket förmånliga vad gäller driftskostnader och praktiskt taget underhållsfria. Macsa ID-lasrar möjliggör märkningar av hög kvalitet på flera material, t.ex. metall, plast, glas, trä, papper, papp och kartong.

Lasermärkning är också ett miljövänligt alternativ och en utmärkt märkningsteknik för återvinning av plastförpackningar.

De tekniker Macsa ID använder sig av är:

  • CO2-teknik
  • Fiber-teknik
  • YAG-teknik

SPA (Scaleable Product Architecture) är också Macsa ID:s produktkoncept. SPA är en modulärlasermärkningslösning som består av valfria komponenter. SPA-lösningen är också flexibel vad gäller era förändrade behov, till exempel kan en tryckenhet lätt bytas ut på egen hand. Skrivarenheten inkluderar speglar, optik och som alternativ t.ex. laser- beteckning. SPA innehåller också flera nya egenskaper såsom ett 3D-alternativ, som möjliggör utskrift även på kraftigt böjda ytor. RAF (Reverse Air Flow) kyler hårdvaran effektivt och håller skrivarenheten renare, vilket minskar underhållsbehovet.

Macsa laserskrivare för lasermärkning